Påskpyssla med pärlplattor

Påsken är snart här och det är dags för mig att börja att pyssla i tid, så att du också hinner att pyssla innan påsken är över. För fort går det. Först ut i mitt påskpyssel är de här enkla men ack så söta kaniner, påskägg och kycklingar som är gjorda av pärlor. Det finns oändligt många pärlplattemönster att inspireras av och längre ned ser du hur jag gjort dem som du kan använda som mall och göra vilket mönster du själv vill.

MATERIAL DU BEHÖVER

  • Hama pärlor eller andra rörpärlor
  • Kvadratisk pärlplatta
  • Bakplåtspapper
  • Strykjärn
  • Snöre för upphängning

Påskägg
Påskkanin
Påskharar
Påskkyckling

Så sött att hänga upp i påskriset, eller varför inte göra en girlang av dem istället. En till sak jag kom på var om man istället vill att de ska stå upp, då kan du pärla ett stöd till dem, precis på samma sätt som jag visade i inlägget med Luciatåget av pärlor. In och kika där för beskrivning. Jag kan nog komma på ett par till alternativ för hur de här söta påskpärlorna kan användas. Oändliga möjligheter som du ser.