Kyckling i krämig parmesansås

Galet god och krämig middag bjuder jag på idag. Smakerna parmesan, grädde, stekta champinjoner tillsammans är fantastiskt ihop. Servera tillsammans med ris och en god sallad eller annat tillbehör du tycker passar till. Perfekt som bjudmat likaväl som vardagsmat om man vill piffa till det lite extra. Tummar upp från mig!

INGREDIENSER

  • 4 fina kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 12 färska champinjoner
  • 1 stor näve färsk spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven god parmesanost
  • 1 msk kycklingfond
  • 0.5 dl creme fraiche
  • 5 dl grädde
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Putsa filen om det behövs, stek kycklingen i olivolja tills den fått fin färg.
  2. Ta upp ur pannan. Dela champinjonerna och fräs i panna utan smör på högre värme. När de fått färg lägg i smöret och salta lite.
  3. Fräs hackad vitlök i lite olivolja snabbt i panna tillsammans med champinjonerna.
  4. Häll i grädde och creme fraiche, fonden, salt och peppar och lägg sedan i kycklingen.
  5. Lägg i 1 dl riven parmesanost och låt allt småkoka på svag värme i cirka 20 minuter. Rör då och då så att inte osten fastnar.
  6. Grovhacka spenaten om de är jättestora blad, annars behövs det inte då de ändå krymper.
  7. Lägg i spenaten och rör runt någon minut.
  8. Smaka av och skär i kycklingen så den är klar.
  9. Servera med ris och gärna tillsammans med en god fräsch sallad.