Alltså, herregud. Jag blev helt kär i denna rätt när vi åt den häromdagen. Så gott! Inte visste jag att bacon till fisk kunde ge en annan typ av smakupplevelse och vara så gott tillsammans. Jag gillar också att fisken är stekt i smör, det blir lite köttigare på något sätt och smaken något helt annat än i ugn eller kokt. Perfekt för dig som inte är så förtjust i jättemycket fisksmak, då den här kombinationen av smaker tog bort den lite grann. Så nästa gång du ska laga fisk – gör den här! Rekommenderas verkligen.
INGREDIENSER
- 1 förpackning torskrygg eller fler om du ska laga till mer än 4 personer.
- 10 potatisar
- 1 dl creme fraich
- 1 stor näve riven lagrad prästost
- salt och peppar
- smör att steka i
- 1 frp bacon
- Sparris
- Hollandaisesås
GÖR SÅ HÄR
- Börja med att skala potatis, dela gärna om potatisen är stor och låt koka tills den är mjuk.
- Stek baconen tills knaprigt och klipp dem i mindre bitar när de svalnat. Ställ åt sidan.
- Salta fisken (som ska vara helt tinad) och krydda med svartpeppar, torkad dill och lite citronsaft och stek dem i smör på medelvärme.
- Koka sparrisen tills den mjuknat något, men ändå behåller tuggmotstånd.
- Gör i ordning potatispurén genom att hälla av potatisvattnet, mosa potatisen och tillsätta creme fraich, salt och peppar och den rivna osten.
- Vispa sedan ihop det till ett krämigt mos.
- Strö bacon”strösslet” på fisken vid servering och ät gärna tillsammans med hollandaisesås.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.