Enkelt filmjölksbröd med frön

Det här brödet är lika enkelt som vilket nattjäst bröd som helst, förutom att du kan äta det redan samma dag. Perfekt slänga -ihop-bröd som blir mjukt inuti och krispigt ovanpå. Variera också frön efter vilka du gillar och ta mörk eller ljus sirap för att få en annan typ av variation på både smak och lite utseende.

INGREDIENSER

  • 3.5 dl dinkelmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/4 dl rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 5 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram en limpform på som är cirka 1.2-1.5 liter och sätt fast ett bakplåtspapper.
  3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
  4. Blanda ihop filmjölk, sirap och olja i en seperat bunke och häll sedan i det i den stora bunken med de torra ingredienserna.
  5. Blanda väl och häll i smeten i limpformen. Bred ut den jämt i formen.
  6. Grädda cirka 50-60 minuter. Känn efter med en sticka att brödet är klart inuti, det ska inte fastna något på stickan.
  7. Ta ut brödet ur ugnen och låt svalna en stund innan du lägger över det på ett galler för att svalna helt, innan du skär i brödet.

Tips! Grädda inte brödet för länge för då blir det torrt samtidigt som det heller inte får tas ut för tidigt. Tiden är väldigt beroende på ugn och hur stor form du har, därför kolla noga mot slutet av gräddningstiden.