Pastasås med kassler och champinjoner

En mycket snabb och god rätt att ta till när man inte har mycket tid över för kökstjänst – och förhoppningsvis går den också hem hos de små barnen.

Receptet kommer ursprungligen från jennysmatblogg där många recept numera hämtas ifrån som inspiration till veckans meny med lite justeringar.

Pastasås med kassler och champinjoner

  • Ca 600 g kassler
  • 250 g färska champinjoner
  • 5 dl gräddmjölk ( hälften mjölk hälften grädde)
  • Ca 1/4 dl eller något mer vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1/2 dl riven ost
  • Salt, peppar och lite chilisås

Gör så här:

Koka valfri pasta (jag har använt glutenfri pasta denna gång) under tiden såsen tillagas. Skär sedan bort kanterna på kasslern och tärna eller strimla den sedan i lagom bitar. Skölj champinjonerna fri från jord och skär de i valfria bitar.

Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs champinjonerna tillsammans med kasslern lite lätt. Ta bort från plattan medans du gör ostsåsen.

Smält smöret och häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp. Mät sedan upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Andvänd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Krydda såsen med salt, peppar och lite chilisås. Låt sjuda någon minut och dra sedan bort kastrullen från plattan och tillsätt den rivna osten. Rör tills osten smält helt. Häll sedan över ostsåsen på kasslern och champinjonerna och rör runt.

Servera sedan med valfri pasta. Eller ett annat alternativ som jag älskar är zucchinispagetthi – testa det nästa gång om ni vill dra ner på kolhydraterna en smula.

IMG_3219.JPG

En kommentar

Kommentarer är stängda.