Chokladmousse Lchf

Ikväll testade jag på en ny efterrätt när jag hade några i min familj över på lite middag. Jag följer en gammal klasskamrat på instagram som har så mycket bra recept och fina bilder på både mat och godsaker a’la Lchf och det var just här jag fick inspirationen att ikväll testa denna.

Verkligen ursnabb chokladmousse att slänga ihop och kräver verkligen minimalt med ingredienser för att få ihop den så krämig och god.

Chokladmousse Lchf  3-4 portioner

  • 100 g cream cheese
  • 2-3 msk kakao
  • 2-3 msk sötning (agavesirap använde jag, men inte så mycket då den är väldigt söt)
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här:

Vispa ihop cream cheese med kakao, sötning och vaniljpulver med elvisp. Tillsätt sedan grädden och vispa till önskad konsistens.

Spritsa upp i någon skål eller i ett glas och servera tillsammans med lite vispad grädde och några bananskivor. Mums!!

IMG_3237.JPG
IMG_3238.JPG