DIY: Hemmagjort ekologiskt läppbalsam

När man väl börjat inse vad det faktiskt är vi både stoppar i oss via mat och även via produkter som hudvård så blir man lätt beroende att bara satsa på ekologiskt. Nu har jag inte kommit så långt så att allt jag köper är ekologiskt, men jag försöker på de saker som jag tycker är viktigt.

Just nu håller jag på att beställa hem olika oljor och diverse pryttlar så att jag kan skapa mina egna hemmagjorda krämer och salver.
Något som jag redan provat på att göra är just hemmagjort ekologiskt läppbalsam med vanilj. Det blev fantastiskt mjukt och skönt för läpparna. Nu var jag så snäll så att jag gav bort de två burkar som jag gjorde igår kväll till en kollega och så en till min syster. Det blir oftast kanske inte så lönsamt för mig, men något jag älskar att göra är att ge bort hemgjorda presenter, sådant som jag själv skulle uppskatta att någon gav mig.

Jag har kollat in många olika sidor innan, men det är ifrån Evelinas Ekologiska som jag gjort läppbalsamet ifrån och som jag fastnade för.
Tack för att du inspirerar oss andra att försöka använda så rena produkter som möjligt, det är tacksamt för både knopp och kropp! – Kika gärna in på hennes sida och bli inspirerade.

Nedan får ni ändå beskrivningen av mig hur man gör och vad man behöver.

  • 10 g Bivax
  • 5 g kokosolja
  • 2 msk mandelolja
  • 1 nypa äkta vaniljpulver

Börja med att se till att alla redskap är väl rengjorda – detta för att öka hållbarheten lite extra. Mät sedan upp ingredienserna med en våg. Smält sedan ingredienserna (Bivax+Oljor+Vanilj) i ett vattenbad och rör om under tiden. Låt blandningen smältas och röras i några minuter.

Låt därefter vaniljen sjunka till botten och häll upp Läppbalsamet i rengjorda burkar. Häll försiktigt i läppbalsamet mot slutet för att undvika att vaniljprickarna hänger med ner, gör inget om någon liten prick hänger med i.
Låt svalna innan du sätter på locket på burken.

Hemmagjort läppbalsam bild 1

Hemmagjort läppbalsam bild 2

Hemmagjort läppbalsam bild 3

Hemmagjort läppbalsam bild 4Två små söta burkar (köpt små reseförpackningar i mataffären) blev det av denna sats, går självklart att göra dubbelt direkt om man vill. Men tänk på att detta är en färskvara så den håller inte i all evighet, så gör hellre lite åt gången som du vet går åt inom en viss tid.

Produkterna har jag beställt ifrån Bodystore.com

Hör gärna av dig om du funderar på något så ska jag försöka besvara dig på bästa sätt :)