Kladdkakemuffins

En riktigt lätt och god muffins att baka om man har dåligt med tid, dessutom har man nästan alla ingredienser hemma till detta.

I söndags var det så härligt vårväder ute och efter att vi varit och simmat med vår lilla solstråle så åkte vi ut till ett par vänner med fikat som jag precis bakat timmarna innan. Både barnen och de vuxna som var där åt med god aptit :) Bra när det ta slut, så slipper jag ha en massa kvar på lager. Då ges det ju mer tillfällen för mig att baka något nytt istället!

Det finns säker många olika varianter på en god och lagom kladdig kladdkakemuffins-smet  men jag gjorde iallafall såhär:

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ca 4 msk kakao
  • 1 nypa flingsalt

Gör så här:

Rör samman ägg och socker. Smält smöret och ha i det. Blanda de torra ingredienserna och vänd i det i smeten. Blanda noga.

Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten mellan formarna.
Värm ugnen till 175 °C och grädda i cirka 10 minuter. Dom ska fortfarande vara ganska kladdiga i mitten, det stelnar lite när de svalnat.

Kladdkakemuffins bild 1

 

Kladdkakemuffins bild 2

Kladdkakemuffins bild 3

Receptet kommer ifrån Linneas Skafferi – Kanonrecept!

Testa den här varianten om ni inte gjort den innan.