Blomkål & broccolisoppa med knaperstekt bacon

Soppa äts inte så flitigt här hemma egentligen, inte förns nu.. jag verkligen älskar den här soppan, så grymt god! Jag har gjort en stor sats för att sedan kunna frysa in den till ett senare tillfälle. Min sambo däremot är skeptiskt till denna soppa – ingen mat påstår han :). Men gör man ett gott lchf bröd till så blir den helt klart en mättande rätt som kan ätas när som helst!

Jag har använt mig av Matplatsens recept.

Ingredienser:

  • 1 broccoli i bitar
  • 1 blomkålshuvud i bitar
  • 1 gul lök i bitar
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • vatten
  • 1 buljongtärning (grönsaksbuljong)
  • 6-8 dl vispgrädde
  • en nypa chilipulver
  • salt & peppar
  • 1-2 pkt hårdstekt bacon

Gör så här:

Börja med att steka baconet. Lägg åt sidan.
Fräs grönsakerna lätt i en rejäl klick smör och en skvätt olja, häll på vatten så att det knappt täcker (om det är för mycket vatten blir soppan för tunn), ha i kryddorna och buljongen, koka i ca 8-10 min. Använd stavmixer och mixa tills det blir ganska slätt. Häll i grädden och låt koka upp, koka i 5-10 min. Smaka av.

Blomkål och broccolisoppa

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.