Äggfria Syltkakor

I tidigare inlägg har jag lagt upp recept på Syltkakor, men jag har nu hittat en annan variant av deg till dessa godingar och som dessutom inte innehåller något ägg i heller, därav att jag kallar dom äggfria syltkakor :)

Faktum är att jag tyckte dom här syltkakorna blev mycket bättre och sprödare än de jag gjort innan, så det här receptet kommer att följa med mig i framtiden när de ska bakas igen!

Du behöver följande:

  • 300 g vetemjöl
  • 240 g smör
  • 90 g florsocker

Gör så här:

Blanda samman smör och florsocker till en krämig massa, gärna i matberedare, annars funkar elvisp också bra (skvätter kanske omkring mer då).

Tillsätt mjölet och blanda på ihop på ganska hög hastighet tills den nästan är vit.

Rulla små bollar och lägg ut på plåt med bakplåtspapper.

Gör en liten grop med fingertoppen i mitten på varje boll ( doppa fingret lite i vatten så går det lättare) och fyll med valfri sylt.

Grädda i ugnen på 200 grader i ca 12- 15 min. Ta ut direkt när du ser att de fått lite gyllenbrun färg.

Låt dom sedan svalna utanför plåten så dom inte fortsätter att gräddas av den varma plåten, sedan är det bara att hälla upp i burk med lock eller frysas in för att ätas vid ett annat tillfälle.

Syltkakor nr 2 bild 1