Syltkakor

Det är kakorna som får åka med till stugan idag, inget avancerat men väldigt gott, mördegskakor är oftast väldigt lätta att baka också, det gillas!

Blir ett litet kort inlägg här och sen kanske jag inte gör några inlägg på ett tag, semestertider och man är inte hemma särskilt ofta kanske.

Här kommer receptet

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 1 krm bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 1/2-5 dl vetemjöl
  • sylt av valfritt slag

Gör såhär:

Mixa ihop smör och socker och tillsätt äggulan. Blanda mjöl med bakpulvret och vaniljsockret och häll sedan i det och blanda till en smidig deg. Lägg degen i plastfolié i 1 timme i kylen. Rulla ut två rullar ca 4 cm tjocka.

Skiva degen ca 2,5 cm skivor och forma till runda bollar, lägg på plåt med bakplåtspapper.

Gör en fördjupning i varje kaka med hjälp av fingertoppen.

Tillsätt sedan sylten i hålen, jag hade jordgubbssylt i flaska så det blev väldigt smidigt.

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 8-10 min.

Sådär ja, 26 syltisar blev det av denna sats med mördeg.

Förvara kakorna i tex en glasburk med tättslutande lock eller frys in dom.

NU är det inte många timmar kvar, lite lunch på det här sen är det f-an semester!!!

Trevlig sommar önskar jag er alla!

Vi hörs!


One Response

  1. Pingback: Äggfria Syltkakor | Made By Rebecka

Kommentera


*

+ 59 = 60