Fylld kycklingfilé med krämig ädelostsås

Jag skrev i förra inlägget att jag varken gjort lax eller kyckling på ett bra tag, men nu har jag även provat på det med igen efter tjaa typ 3 månader. Har inte haft något sug alls efter kyckling och då är det jädrigt svårt för mig att laga sån mat med det i.

Men det här receptet är verkligen något jag kan rekommendera er alla! Super gott och en god smakkombination måste jag säga! Får tacka Blue Velvet så mycket för att du delat med dig av detta smarriga recept! :)

Recept för 4 pers.

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 paket chorizo salami
  • 2 små paket mozzarellaost
  • 140 g kvibille ädelost
  • 2 dl grädde
  • 2 dl creme fraich
  • salt och peppar

Gör såhär:

Stek kycklingfilén i smör och salta och peppra.

Dela chorizon på mitten och skiva mozzarellan.

  

Skär ett snitt i kycklingen (gör inget om den inte är färdigstekt). Fyll sedan kycklingen med några skrivor chorizosalami och mozzarella.

Lägg kycklingfiléerna i en form och sätt in i ugnen på 200 grader och stek dom klara i 20 min.

Börja med såsen under tiden kycklingen är i ugnen.

Häll i grädde och creme fraich i en kastrull, värm sedan upp och tillsätt ädelosten i mindre bitar tills den smält. Krydda med salt och peppar och smaka av. Låt små bubbla en stund tills kycklingen är klar.

Servera med en god sallad till.

Mums!! Testa det här redan i morgon vettja!

Kram Rebecka