Snickerskladdkaka

Ny variant av kladdkaka som jag testade i veckan och bjöd min sambo, mig själv och även Peters bror på. Fick bra betyg då båda åt två gånger, själv så tycker jag att alla dessa chokladkakor blir för mastiga, så för mig räcker det med en liten bit sen är jag nöjd :)

Gillar kombinationen med chokladens sötma och det salta som kommer från jordnötterna, och så den dära klicken vispgrädde som lenar av det lite grann.

Kakan går väldigt fort att göra och är lätt som en plätt att baka, nedan kommer receptet..

150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 förpackning Center

Topping
200 g mörk choklad
2 dl salta jordnötter

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader, smörj sedan en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lite lätt. Blanda mjöl och kakao i äggsmeten och ha sedan i det smälta smöret. Häll smeten i formen. Tryck ner Center i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.

När kakan är klar låter du den stå och svalna en stund.

Under tiden kakan svalnar gör du toppingen genom att smälta chokladen över vattenbad och när all choklad smält tillsätter du de salta jordnötterna och blandar runt tills alla nötter är täckta med choklad. Bred sedan blandningen över kakan och låt svalna i kylen tills chokladen stelnat. Har man lite bråttom så kan man ställa in den i frysen i 20 min och sen resten av tiden i kylen.

Min hann nästan stelna helt, en liten bit som fortfarande var lite ljummen, men gott var det iaf :)

Servera som sagt med en klick vispad grädde till snickerskladdkakan!

 

Idag firar jag och min älskade sambo 5-år som förlovade! och det ska firas lite grann ikväll med min hemmagjorda smörgåstårta! Så gott det ska bli!! receptet på smörgåstårtan hittar du här.

Ha en bra lördagskväll, för det tänker jag ha :)

Kram Rebecka