En ny variant av kesoplättar – Kesotoastplättar

Häromdagen provade vi på en ny variant av kesoplättar som jag tidigare hade spanat in på bloggen 56kilo, de var verkligen ett bra alternativ som kvällsmål eller som frukost om man hellre föredrar det. Det smakar ju självklart inte som toast som med bröd, men gillar man kesoplättar så vet man hur det smakar och hur konsistensen är, så man förväntar sig inget magiskt brödliknande :)

Receptet på kesoplättarna hittar du här som jag visat i ett tidigare inlägg, men jag skriver ner det här också så slipper man krångla med att ha två sidor uppe :)

Simpelt men gott

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 250 g keso (liten burk)
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 nypa salt
  • ost i skivor
  • rökt skinka
  • tomat
  • dijonsenap
  • smör att steka i

Gör såhär:

Vispa ihop ägg, keso, fiberhusk och en nypa salt med stavmixern.
Hetta upp smör i pannan och klicka ut små plättar. Sänk till medelvärme och låt plättarna få fin färg på ena sidan (ca 4-5 min), vänd dem och lägg på osten på en plätt och sedan skinka, tomat och dijonsenap och lägg på den andra plätten. Låt gå ett tag till i pannan. Sedan är det bara att smaska på.

Det fick bli en var till mig, syster och till Peter, bara min som var tomat på dock, de andra är lite kinkiga :)

Det finns säkert massa annat gott man kan ha emellan plättarna, testa på och tipsa mig gärna om ni hittar något före mig :)

Helsinki ska få ett besök av oss i morgon också.. så nu lämnar jag verkligheten i några dagar.

Have a nice evening!

 

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.