Måndagens mat – Korvgryta

Är det någon mer än jag som älskar korv?? Kan (nästan) inte äta för mycket korv jag, igår blev det som sagt korvgrytan där när jag kom hem från jobbet.. sen senare på kvällen blev det visst lite till korv i form av pilsner korv! MMMMM :)) Love it! Så är du som jag en korvälskare så tycker jag att du ska ta och testa denna gryta, smaskens måste jag säga :)

Ingredienser:

  • 3 st bratwurst (går lika bra med grillkorv här också)
  • 3 st vanlig grillkorv
  • 1 pkt bacon
  • 1 lök
  • 1-2 dl grädde
  • 3-4 dl krossade tomater
  • salt,peppar, oregano och chilikrydda
  • hela champinjoner (jag uteslöt det)

Gör så här:

Hacka löken, strimla baconet och skär korven i bitar.

Har du 2 stekpannor är det en fördel, men går bra med en också. I ena stekpannan stekte jag baconet till lagom färg och i den andra stekpannan brynte jag löken först och tillsatte sedan korven. Ha sedan i baconet med korven och löken och stek en stund så korven blivit klart. Tillsätt krossade tomaterna, grädden, kryddorna och champinjonerna (om man har det i ). Låt detta koka upp i ungefär 10 min. Smaka av med mer krydda om det behövs. Serveras med en god sallad eller annan grönsak som du tycker passar till.

Alltid kul att testa på nya rätter, för den här var även första gången för mig igår att äta och den gick hem både hos mig och min sambo! (korvälskare båda två)

Ska faktiskt ta och göra lite mer sesambröd straxt, så kanske man kan äta en liten macka ikväll till koppen the! Lovely!

See ya!

2 kommentarer

  1. nami nami nami mums mums älskar både korv och grytor så perfekt mat för mig! <3 Tack så hjärtligt för receptet har gjort det här säker hundra gånger! barna älskar den också! dax idag igen! Vill bara säga tack tack och tack!

Kommentarer är stängda.