Hastbullar!

Trot eller ej, men de här ÄR de lättaste och det snabbaste bak som jag gjort, jag vet att jag ofta säger det, men jag lovar det är det!

Jag kan inte riktigt få kläm på vad det är för smak, känner igen den från någonstans, tänkte mig typ mandelkubbsaktig, men ändå inte.. Ida tyckte det smakade vanliga muffins så ja, testa själva och meddela mig vad ni tycker de smakar :)

Man kan väl säga då att det heter äggfri muffins, för det innehåller inte ens det, så inget vispande utan bara blanda ihop och hälla i formar. Lätt som en plätt!

Recept på 20 Hastbullar/Äggfria muffins

Ingredienser:

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 100 g smör (smält)
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • Pärlsocker

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader, smält sedan smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan smöret och mjölken. Vispa/rör ihop till en smet och klicka/häll smeten i bullformar. Strö över pärlsocker.

Grädda i ugnen ca 10-12 min. Känn med sticka (det ska inte fastna något på den).

När de sedan svalnat, kan man antingen äta upp alla direkt, eller så fryser man in dem. Perfekta att baka när man har lite med tid men ändå vill ha något hembakat :)

2 kommentarer

    • Ja faktiskt, muffins kan ju bli hur som helst med, men dessa även efter frysen smakar dom fortfarande lika gott som nybakat :))

Kommentarer är stängda.