Smörgåstårta!!

Varje år brukar antingen jag eller Peter bjuda på smörgåstårta och den här gången var det på Peters firande som den idag intogs :) Mums!

Tänkte att ni också kunde få ta del av receptet. Nu gör jag ganska mycket på känsla, men jag har iaf ett hum om hur mycket av varje jag använder.

Ingredienser för 1 tårta 10-12 pers:

 • 3 frp Formfranska av något slag
 • 3 burkar tonfisk
 • 1 purjolök
 • 10 dl creme fraich
 • 1 burk majonäs
 • 15 kokta ägg
 • 1 gurka
 • 6 tomater
 • 1 st kruksallad
 • 400-500 g räkor
 • citronpeppar

Gör så här:

Börja med att skära bort kanterna på brödet och lägg det i en påse så länge.

Gör sedan röran, strimla purjolöken ganska så smått, blanda creme fraich och majonäs i en bunke och tillsätt purjolöken och tonfisken. Smaka av med lite citronpeppar.

Lägg ut brödet på plåten, man får pussla lite så att det blir lite mellanrum mellan brödet och plåten.

Lägg sedan på ett lager med röra (snåla inte)

sedan fortsätter du likadant med två lager till, så sammanlagt hade jag 4 lager med bröd och 3 lager med röra. Översta lagret behöver man inte ta någon röra (om det inte finns något över, gör det de så kan man lägga lite i mitten) för där brukar jag bara ha lite majonäs för att garneringen ska sitta bättre. Förslagsvis gör man röran och brödet dagen innan så att det hinner att gotta till sig lite och sedan gör man garneringen samma dag som man ska äta den.

Jag lägger hela toppen av tårtan med ägg först, sedan salladen runt om, och sen varvar jag gurka och tomater och sist lägger jag på räkorna och kryddar lite till med citronpeppar. Klar att servera :)

Vet egentligen inte hur det kom sig att jag gör just den här typen av smörgåstårta, men tror det var min faster som började att bjuda på den och sen fick jag receptet av henne, kan nog varit så! Och det tackar jag verkligen för!!

Nu är man lagom små trött efter firandet.. men bara att sätta fart igen.

2 kommentarer

 1. Vi brukar oxå ha samma gegga emellan! :) den ser sjukt good ut!!! :)

Kommentarer är stängda.