Köttfärspaj Lchf

Det har varit en fartfylld helg som innebar lite bloggande för min del, men nu är jag igång igen :) Jag har några saker som jag pysslat med som är klara och redo att visas upp för er, men jag får hålla på det några dagar till tror jag.. Spännande :)

Idag har jag testat en ny variant av pajdeg (lchf) och den tyckte jag bättre om än ”omelett” pajbotten som jag tidigare gjort. Det tar sig, sakta men säkert..

Receptet på denna paj hittade jag här och sen gjorde jag en egen köttfärsröra på det och såhär blev det:

Ingredienser:

 • 500 g köttfärs
 • 4 ägg
 • 100g philadelphiaost
 • 4 dl riven ost
 • 1 liten gul lök
 • 2 1/2 dl creme fraich
 • 1 dl grädde
 • 1 msk fiberhusk
 • 1 msk soja
 • 1/2 dl sweetchilisås
 • 1 liten gul lök
 • 2 pressade vitlöksklyftor
 • salt och peppar
Gör såhär:
Börja med och sätt på ugnen på 225 grader. Smörj en pajform med lite smör. Vispa ihop äggen med philadelphiaosten, 1 dl riven ost, 1 msk fiberhusk och 0.5 dl grädde. Häll sedan över smeten i pajformen och grädda i 15-20 min. Under tiden så steker du köttfärsen, och kryddar den med de kryddor du vill ha (jag använde som smaksättning: lök, vitlök, soja och sweetchilisås). Ta sedan ut pajformen när den är färdig och låt den svalna i några minuter. Blanda sedan creme fraichen med 0.5dl grädde. Häll färsen på pajbotten och bred över creme fraich röran, därefter strö över resten av den rivna osten och ställ in i ugnen i 15-20 min. Servera pajen med en god sallad.

 

    

 

I morgon blir det utbildning på jobbet som ska bli sjukt kul och lärorikt! :)

Vi hörs!

Kram Rebecka