Kak- och tårtfat

Jag har länge velat testa att göra ett eget kakfat/tårtfat och även ett eget ljusfat som jag hittade inspirationen till på en annan blogg (kommer inte ihåg vilken riktigt) och det fick jag nu chansen att göra till just dig Ida! :) Grattis igen (i efterskott) :)

Tänkte visa lite bilder på detta och kanske blir ni inspirerade själva att göra detta enkla pyssel och ge bort till någon ni tycker om, eller varför inte göra ett till er själva.. det ska bli mitt nästa :)

Vi börjar med kakfatet:

Hitta en tallrik ni gillar…

Och t ex en ljusstake som här ovan..

För att få foten precis i mitten mäter du undersidan på tallriken. Sedan mäter du foten på den sidan du ska limma fast. Ta sedan de måtten minus varandra. Mät vardera sida om ljusstaken och se så att det stämmer. Limma sedan kanten på ljusstaken och håll fast den en stund så att det fäster på tallriken, jag använde karlssons klister.

För att slippa stå och hålla fast ljusstaken så att limmet torkar så kan du underlätta det genom att lägga tyngd på staken, som jag gjort ovan med böcker.

Såhär blev resultatet. Lätt, billigt och kul att skapa själv! :)

Var ju tvungen att göra en liten reklamtag också på fatet :) hihi.

Nu till ljusfatet:

Du behöver valfri assiette/kaffefat..

En ljuskopp/hållare, köpt på en hobbybutik..

Vit spraymålad ljuskopp (tyckte det såg lite roligare ut) men det kan man göra som man vill. Sen är det bara att limma undersidan på koppen med karlssons klister även här och trycka dit den där du tycker det passar.

Och såhär blev det färdiga resultatet, va tycks? :)

Närbild på ljusfatet..

Både kakfatet och ljusfatet ovan fick Ida av mig och Peter i födelsedagspresent men även några söta servetter och ljus och så en liten summa presentkort på blomsterlandet (finns massa fina saker där just nu!!) tänkte att det kunde passa bra nu när våren snart är här!

Idag har jag också träffat en två veckors bebis… åh! Så söt.. och snart kommer jag även lägga ett inlägg om presenten till den nyfödde som de fick idag :)

Nehej om man skulle ta tag i att rengöra ugnen nu så mina kollegor slipper att ringa hit igen och fråga om allt är okej hos oss (brandlarmet gick igång).. Sorry!

Ha en fortsatt bra onsdagskväll!

Tjingeling!

 

En kommentar

Kommentarer är stängda.