Fredagsmys med räkor!!

Jag hade lite räkor kvar från gårdagens middag och blev jääätte sugen på Toast skagen på jobbet idag, så jag bestämde mig för att det skulle vi äta ikväll.. och det har vi nu precis intagit :) Gott! Fuskade till det lite med bröd så här på fredagskvällen istället för fredagspizzan, var ingen dum idé det inte :)

Såhär gjorde jag min Toast skagen:

Ingredienser:

  • räkor (vet ej exakt hur mycket)
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl cremé fraich
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 2 msk hackad färsk dill
  • salt och lite citronpeppar
  • någon typ av formfranska (jag köpte något som var surdeg)
  • smör att steka i
Gör så här:
Grovhacka räkorna och blanda i en skål/bunke tillsammans med övriga ingredienser. När röran är klar börjar du med brödet, skär bort kanterna på brödet. Smält smöret i en stekpanna och lägg ner brödskivorna, båda sidorna ska stekas för att få färg och bli frasiga, använd ganska mycket smör så att bröden inte blir så torra. Lägg sedan upp brödet på en tallrik och lägg på ett salladsblad på varje skiva och lägg röran ovanpå. Garnera med några hela räkor och en dillkvist. Woola! :)

 

 

Nu ska jag fortsätta att slappa i soffan och ladda inför morgondagen! Dags för årets innebandyturnering med jobbet! :)

 

På tal om något helt annat.. tulpan och körsbärskvist är väldigt fint tillsammans har jag konstaterat och denna nya ”skapelse” av mig står just nu i köket på bänken bredvid spisen :) Fiint!

 

  

 

Är det någon som har körsbärsträd hemma eller vet vart jag kan hitta mer kvistar så vill jag gärna ha tips på det så jag slipper köpa kvistar, känns lite overkill när det finns ute i naturen. Denna gång fick det bli köpe kvistar men det var bara för att jag inte kunde vänta på att hitta några, det måste ju ske direkt som ni vet när jag är i farten :)

 

Ha en mysig fredagskväll!
Tjing!