Idag var tanken att jag skulle ge mig på att göra hemgjord bearnaisesås till köttet vi skulle äta till kvällen.. och ja det blev ju en variant av det iaf :) Lyckades inte riktigt med den ”riktiga” beasåsen.. skar sig.. typiskt.. aldrig mer tänkte jag! Blir så förbannad när jag misslyckas.. men man måste ju också göra det ibland för att bli bättre, eller hur? :) Men men.. jag hittade iaf en ersättare till vanlig beasås som jag nu döper om till äggfri bearnaisesås.
Jag hittade både denna variant och den vanliga såsen här på denna blogg, där hon fått tipset i kommentarerna längst ner av en tjej som hade en enklare variant av sås, kallades tydligen då norsk smörsås, och den var inte jag sen på att testa! :) Jag tyckte att den var klart godkänd som ett alternativ och mycket lättare! (det kanske är lätt med vanliga beasåsen också om man bara får in snitsen).
Eftersom jag känner fler äggallergiker så är ju det här perfekt att bjuda på! :)
För den som önskar receptet på ”äggfri bearnaisesås” så kommer den nedan..
Ingredienser:
- 1/2 dl vispgrädde
- 200 g smör
- dragon torkad eller färsk
- vitvinsvinäger
- persilja färsk (finhackad)
Vilken tur att jag tittade in här =) Min son är både ägg & mjölkallergiker så det är lite pyssel varje gång med såser.
Blir till att testa denna variant med mjölkfria alt =)
Ja det kan jag då förstå att det är pyssel med maten, va lägligt mitt inlägg kom :)) Ha de bra!