Parmesanpanerad torsk

Idag har jag försökt mig på en fiskrätt med torsk för ovanlighetens skull (brukar bli lax om vi äter fisk), letat som en tok idag efter något bra recept på torsk och hittade tillslut det här: Parmesanpanerad torsk med kall dillsås, det lät ju himla gott, så jag testade och ja, man kanske borde ha saltat fisken lite mer, men annars klart godkänd.

Vad brukar ni göra för maträtt med torsk och vilka kryddor använder ni? tipsa mig (!!) så jag kan bli bättre på att äta just fisk! :)

Det här behöver du:

  • 800 g torskfilé
  • 3-4 dl riven parmesanost
  • 2 ägg
  • fiberhusk
  • havssalt och svartpeppar
Gör så här:
Vispa upp ägget lätt med en gaffel på en tallrik. Krydda fiskbitarna på båda sidor (detta missade såklart jag, därför min fisk inte smakade så mycket). Strö över fiberhusk, så det täcker båda sidor, ett tips är att använda saltkar, men går bra utan. Doppa fisken i det uppvispade ägget. Låt rinna av lite och doppa sen i riven ost. Tryck till fisken ordentligt mot osten, så den fastnar överallt. Lägg på ett fat och låt torka fast en stund.

 

 

Under tiden kan du fixa med såsen och i mitt fall blev det idag en kall dillsås.

 

Det här behöver du till dillsås:
  • 2 dl creme fraich
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl turkisk yoghurt (eller gräddfil)
  • fryst dill (går lika bra med färsk) efter smak
  • salt
Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå i kyl tills fisken är klar.
Du steker fisken i rikligt med smör på medelvärme några minuter per sida, men var lite försiktig när du vänder så att osten inte lossnar.

 

Jag serverade sedan detta med kokt broccoli, men potatis går annars bra för er som önskar :)

 

Nu ska jag läsa ut boken som jag köpte igår: Dags att bli smal – LCHF på mitt sätt av Katrin Zytomierska. Ganska rolig läsning faktiskt och nyttiga tips, hon är inte blyg hon inte.

 

Javisst ja.. betala räkningar en dag som denna också, löning och allt :)

 

Tjingeling!