LCHF pasta

Vet inte riktigt hur jag hittade detta recept på pastan, men på något sett googlade jag runt lite och hamnade då tillslut på bloggen 56 kilo, det var här jag tog inspiration att göra just LCHF pasta till dagens måltid. Coolt, det går att erstätta den mesta ”vanliga” maten mot något som är betydligt bättre! :)

Väldigt bra alternativ om man vill ”fylla ut” maten lite istället för bara såserna/grönsakerna. Klart värt att testa!! Jag ska testa nästa gång att göra en lasagne av den här pastan (hittade tipset på någon annan blogg, kommer ej ihåg vilken), istället för att skära i strimlor så skär man i lasagneplattor storlek. Verkar som man kan använda detta till det mesta. Perfekt!

Receptet räcker till 4 port och här kommer det:

  • 4 ägg
  • 1,25 dl (125 g) philadelphiaost
  • 1/2 dl fiberhusk
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Låt svälla i 10 min.

 

 

Lägg ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.

 

 

Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. (ursäkta min dåliga bild)

 

 

Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan tunna strimlor av degen.

 

 

Jag använde sax då jag inte hade någon pizzaskärare. Gick lika bra det, men klart det blir smidigare med en pizzaskärare.
Servera med någon form av pastasås. Jag gjorde korvstroganoff till! Gott!!

 

 

Idag shoppade jag med mig en bok hem när jag var på Ica Maxi (japp, nyköpt som ni ser, prislapp kvar) och den ska jag nu krypa ner i soffan med en kopp the och läsa! :)

 

 

Trevlig Tisdag på er!

 

Kram!!