Mozzarellabiffar i gräddig sås

Måndag måndag måndag… ah det är så sant som det står, gillar inte riktigt måndagar, vet inte varför men så är det..! Vilken dag är er ”tråkiga” dag? alla har vi nog en dag i veckan som vi inte gillar.. (?)

Jag tänkte köra en liten rensning i kylen på små saker som man fått över från förra veckan och då hittade jag en bit mozzarella till dagens mat, perfekt! Så idag bjuder jag er på just detta recept, Mozzarellabiffar i gräddig sås.

Inspirationen till biffarna har jag hittat Här på Matplatsen, men jag har gjort lite små ändringar.. och så här gjorde jag:

Ingredienser till biffarna:

  • 600 g blandfärs
  • 1 förp mozzarella i bit
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk kalvfond
  • smör att steka i
Ingredienser till sås:
  • 2 dl grädde
  • 100 g philadelphiaost
  • kalvfond efter smak
Gör så här:
Blanda färs, ägg, grädde, kalvfond och mozzarella skuren i små kuber. Salta & peppra. Forma 6 st biffar (beroende på storlek).

 

 

Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphia och kalvfonden i steksyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta ca 10 min.

 

 

Servera med broccoli eller annan grönsak som du gillar!

 

Jag gjorde dubbelsats av biffarna när jag ändå höll på.. och råkade visst steka på rätt bra då brandlarmet gick igång här hemma.. uuupps! Förlåt mina kollegor, var inte meningen. Snabba är ni, det tackar vi för, ringer på en sekund och kollar att allt är under kontroll :) Bra jobbat!!

 

Kanske ska man ta och starta igång lilla symaskinen idag.. orkar ja.. hmm.. ja kanske kan börja med att trä den idag :) Så tar vi resten i morgon. Låter som en bra idé!

 

Ha en fortsatt bra måndag..
Kram Rebecka