Göra eget knäckebröd

Kvällen börjar krypa sig på och det är dags att göra sig redo för sängen nu.. Tiden går för fort, vips så är det helg snart igen, vilket i för sig inte är något negativt. Men när man tänker tillbaka så går den ibland liite för fort, livet rullar på och åren går..

Ja nu ska vi inte bli sentimentala här. nu kommer ett recept till på nya knäckebröd jag testat idag:

Ingredienser:

4 dl solrosfrö

1 dl hela linfrön

1 dl sesamfrön

1 dl kruskakli

½ dl pumpakärnor

2 msk fiberhusk

lite havssalt

6 dl vatten

Gör så här:

Rör samman alla ingedienser och ställ för att svälla i ca 10 minuter. Bred ut tunnt på bakplåtspapper på två plåtar. Förskär lite grann så att det finns riktlinjer att skära igenom när de är klara i ugnen sedan. Sätt in knäckebröden i ugnen (båda plåtarna samtidigt) i 180 grader. Ställ klockan på 25 min och byt sedan plats på plåtarna, in i 25 min till och byter plats igen. De sista 20 min lät jag de vara på samma plats. Ta ut plåtarna och låt svalna under bakduk. Skär i rutor och förvara dom i burk i rumstemperatur.

Några av mina bilder:

   

Dags för säng och en ny härlig vecka!

Sov sött!

 

 

5 kommentarer

  1. Ska testa dessa nu!! Snodde Carros fiberhusk för det var schlutt på Maxi (!!)) :) Håll en tumme!

  2. Jo dom vart goda men de i mitten vart inte så knäckiga! :) men väldigt enkelt var det! :)

Kommentarer är stängda.