Minisemlor och Semletårta

Precis kommit hem från min syster och hennes man, så därav mitt sena inlägg idag :) Vi åkte dit och åt lite pizza och så kollade vi även på en film! (som vanligt) Skönt att komma hemifrån en stund så man känner att man gjort något än att bara ugglat hemma i soffan!

Hade en ganska långtråkig eftermiddag idag och kände inte alls för att ge mig ut och löpa som det var tänkt.. så då gjorde jag lite semlor istället :) Redan i veckan hade jag bestämt mig för att testa att göra egna, och så fick de bli. Några minisemlor ville jag såklart bjuda på så det togs med till syster! num num :)! Tyvärr kanske man inte kunde njuta fullt ut av dessa härligheter då vi alla var proppmätta av pizzan vi precis hade tryckt i oss.. (urk!!)

Jag hittade receptet på semlorna här och både semletårta och minisemlor finns på samma sida. Det bästa med denna sida är att det oftast finns steg för steg instruktioner med bilder och det gillar jag! Speciellt om det är första gången man gör ett recept, då vill man gärna se hur det ser ut (så försöker jag också göra med bilder, inte alltid jag hinner med att fota dock).

Jag har nu fryst in semletårtan och några av minisemlorna som jag inte tog med mig till syster (utan fyllning då). Så det ska tas fram snart igen, nästa gång någon kommer på fika, eller jag ska bort på fika. Någon som är sugen? :)

Jag hade gärna gjort hemgjord mandelmassa, men har ingen mixer tyvärr (måste införskaffa mig snarast!) Så idag fick det bli köpt.. Dåligt av mig.. hihi :) Jag gjorde även några av bullarna med vaniljkräm istället för mandelmassan (köpt sådan också) det fick bli så denna gång, hann inte med att göra egen innan vi skulle iväg. Ja ja så blir det ibland.. men brödet gjorde jag ju i alla fall själv, inte illa det inte.

Här kommer några bilder:

 

 

 

Så söta när man gör dom mindre, och så är det precis lagom att ta en sån, de stora kan jag tycka blir lite för mycket för min del. Va tycker ni, gillar ni stora eller små semlor?

Nu ska jag strax bege mig till sängen.. hoppas ni haft en trevlig lördag.. nu tackar jag för mig! Godnatt :)

 

2 kommentarer

  1. Vilken himla mysig blogg du har! Tycket som du om semlorna, det är bra om dom är små annars blir det alldeles för mycket! Ska nig med testa på att baka :) Kramar

Kommentarer är stängda.