Gör din egen tygtavla

Gokväll!

Tänkte kika in och berätta hur jag beslutade att göra med mitt hår…..

Wehuu, det blev både ny färg och kort hår!! Haha det var modigt gjort av mig tycker jag allt, känner mig väldigt nöjd! Tack Emelie! Du är fantastisk :)

Och nu åter till rubriken.. gör din egen tygtavla. Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag skulle berätta vad jag skulle ha frigolitskiva och tyget till, jo att göra en egen tygtavla.. och såhär gjorde jag/vi den:

Jag åkte till byggmax och köpte mig en frigolitskiva (kostar typ mellan 16-24 kr beroende på tjocklek), sedan åkte jag vidare till Ikea där jag hittade mitt tyg, mätte ut tyget på ett ungefär efter måttet på frigolitskivan + lite till och så var shoppingen klar. Hemma började jag med att mäta ut tyget genom att jag la tyget på frigolitskivan och klippte sedan tyget efter önskad längd och bredd. Stryckte även till tyget efter att jag klippt det så att det inte skulle bli några synliga ”vikningar” kvar. Det var här Peter kom in i bilden, och han fick äran att hjälpa mig att nåla fast tyget på baksidan av frigolitskivan.  Lätt som en plätt! Det vi har kvar nu är att hänga upp tavlan och det har jag tänkt att göra med hjälp av en ståltråd av något slag som jag fäster på varsin ände av kortsidan med någon bra tejp (silvertejp borde fungera), sätter sedan upp tavlan med hjälp av en spik på väggen, blir nog lättare att få den rak om man gör så, än att bara sätta upp spik och trycka fast frigoliten i spiken.. ja om ni förstår vad jag menar :)

Hoppas det var till någon hjälp för er, annars är det bara att ställa mig en fråga så ska jag försöka att besvara så gott jag kan. Man kan självklart också göra mindre tavlor av frigoliten (vet inte vilket sätt som blir smidigast att dela den på dock).

Köp nu ett tyg som du gillar och skapa din egna tavla! :) Kul, lätt och även ett billigt alternativ som också är utbytbart!

  

Idag kom en efterlängtad present (synd att kalla present när man själv har betalat den) i brevlådan, nämligen mina tapetprover. Åh så fina! Jag älskar allt som är gulligt och puttinuttigt!! :)) Ska nog kunna bli något roligt av de här ska ni se!

Ikväll blir det film med Justin Timberlake som skådespelare! olalala :) Kan bli en bra avslutning på fredagskvällen känner jag..

och för er som undrar vad maten blev idag så kan jag meddela att den inte ens är värd att nämnas… fyy på oss!! :)

Trevlig helg och njut av sovmorgonen i morgon om ni får någon sådan!

Kram Rebecka

En kommentar

  1. Jättefint, och man borde kunna använda den som ”anslagstavla” också? Lr det kanske är det du tänkt. :) Jättesmart och fin! Du ahr många fina tips som faller mig helt i smaken!! :D

Kommentarer är stängda.