Hemgjord LCHF pizza med vitlökssås

Dagens meny ikväll bestod av Hemgjord LCHF pizza med vitlökssås. Efterätt kommer det också att bli idag, som jag redan nämnt flera gånger här, Vaniljglass med hemgjord chokladsås ( vi åt inte det häromdagen som jag skrev att vi skulle ) hihi. Denna pizza som vi åt idag är den som är mest lik ”vanlig” pizza. Så för er som är sugna så kommer här receptet:

Ingredienser för 4 st mini LCHF pizzor:

Gör så här:

Vispa ägg fluffigt i några minuter, tillsätt vatten och blanda. Blanda de torra ingredienserna och blanda väl runt. Låt svälla i 5 min. Lägg degen på  bakplåtspapper och kavla ut den med ett bakplåtspapper över degen, eller tryck ut den till lämplig tjocklek och storlek. Grädda i 200 grader i ca 7 minuter. Ta ut pizzabottnarna och sänk temperaturen till 175 och lägg på  ”tomatsåsen”. Lägg på valfri fyllning och toppa med mycket riven ost (på våra pizzor hade jag skinka, tomater, lök, mozzarellaost och vanlig riven ost), grädda sedan i ugnen i 10 min.

Tomatsåsen gjorde jag utav tomatpuré, olivolja och lökpulver (hade inga exakta mått,gjorde på känsla).

Vitlökssåsen gjorde jag utav creme fraich, majonäs, pressad vitlök och så lite salt (den här såsen gjordes inte heller efter exakta mått).

  

Jag googlade lite på recept med kokosnötsmjöl och hittade då detta recept på LCHF pizza. Tack för den Mariann :)

I morgon är det fredag!! och kanske kommer jag att förändra mig lite.. har beslutsångest, ska till frissan och vet inte hur jag vill göra med mitt hår, långt,kort eller page.. vi får se hur det blir! Spännande!

Ha en fortsatt bra kväll så hörs vi i morgon.. då kommer jag uppdatera er om läget med håret, var så säkra :)

Kram Rebecka