Semlemuffins

Dille på semlor för tillfället (?) mm kan man nog säga :) Hux flux så kom jag in på någon sida och hon hade gjort semlemuffins, cool idé tänkte jag och som ni vet, har jag bestämt mig för något jag ska göra så måste det ske direkt! Och ikväll fick det bli att göra en sats med muffins. Vi åt varsin Peter och jag, huuur goda som helst! Ni måste testa (!!) Räcker inte tiden till för att göra vanliga semlor med vetedeg så är det här ett jädrans bra alternativ och fort går det också!

Någon ska få ett smakprov på jobbet i morgon :)

Receptet på dessa härliga semlemuffinsar kommer här:

 • 4 ägg
 • 3 dl socker
 • 100 g smör
 • 1 dl mjölk
 • 4 dl mjöl
 • 2 1/2 tsk bakpulver
 • 1 nypa salt
 • 2 tsk kardemumma malen
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll på mjölken. Rör ned i äggsmeten tillsammans med de torra ingredienserna. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i 200 grader ca 12-15 minuter. Låt svalna på galler.

 

När muffinsen svalnat skär du av toppen så det blir ett lock, tar ut lite av inkråmet. Riv sedan mandelmassan och blanda det med lite av inkråmet tillsammans med en skvätt ljummen mjölk eller grädde (blir smidigare att jobba med). Vispa grädden. Fyll muffinsen med mandelmassan och spritsa/klicka ut grädden ovanpå. Lägg på locket och sikta florsocker över.

Semlemuffins 1

Receptet hittade jag på den här sidan, kika gärna in där.

Uppdatering: Och receptet på hemgjord mandelmassa hittar du här och vill man ha ett ännu snabbare sett att göra mandelmassa på så kan du hitta det på recepten.se

 

Så sätt igång och baka semlemuffins med er! Perfekt om man inte riktigt har tiden för att vänta på vanliga degen som ska jäsas och jäsas och bakas och knådas..  ja ni vet:)

 

Nu är det sängen som gäller!

 

I morgon är det freeeeedag! Bästa som finns!!

 

Kram Rebecka

 

9 kommentarer

 1. Så himla bra att jag tittade in hos dig idag.Hur jobbigt är det inte att vänta på en semledeg som ska jäsa. snabbt ska det gå .Jag köpte ett muffinsjärn på maxi igår och det blir perfekt att använda det till semlemuffinsen.Tack för tipset.
  Trevlig helg
  Kram Sanna

  • Javisst var det tur att du kikade in här :) Perfekt att det går så snabbt med semlorna, lite så jag försöker se till att det går.. snabbt och smidigt. Du är alltid välkommen hit!

   Muffinsjärn har jag inte hört talas om innan, men va coolt! Köksprylar är alltid kul. Vill veta om en sån fungerar bra, så när du testat så kan du väl hojta till? :)
   Trevlig Helg till dig med!
   Kram

  • Mmm så gott! Nu blev jag sugen på att ta fram några muffinsar från frysen.. :)
   Tack va glad jag blir :) Kul att du kikade in! Välkommen tillbaka!

 2. […] detta lät spännande, så det fick det bli. Receptet hittade jag här: madebyrebecka.se/2012/01/semlemuffins/.Hittade även de smarriga chokladbollar med glamour […]

 3. Hittade allt receptet på godsakerna du bjöd på igår. Detta ska jag göra ngn dag när det ska bjudas på fika :)

Kommentarer är stängda.