Vaniljpannacotta med karamelliserade jordgubbar

Gomiddag!

Hoppas eran helg varit bra, det har min varit hitintills :)

Igår var vi hemma hos stora syster Eva tillsammans med min andra syster Carro med respektive på mat, lite alkohol och sällskapspel i form av Buzz och Partyalias (4 timmars spel, pjuu). Riktigt trevlig kväll som slutade med hemkomst vid 03.30 tiden. Härligt! Så vi vaknade ganska sent idag och frukosten intogs inte förns 12.30 (borde kanske varit lunch vid den tiden), frukosten som vi åt bestod av äggröra med stekt bacon och en kopp the, lika gott som alltid!

Tänkte bjuda er på efterrätten som intogs igår, nämligen vaniljpannacotta med karamelliserade jordgubbar och såhär lätt är det att göra (istället för att köpa en påse i affären med ”färdig” pannacotta som är lika lätt som att göra denna från grunden). Det här behöver du:

Gör så här:
Lägg 3 st gelatinblad iblöt ca 5 min. Koka upp grädde, socker och vaniljpuler och låt koka under omrörning ca 1-2 min. Dra kastrullen från värmen och sätt ner gelatinbladen och rör till det har löst sig med det övriga. OBS! gelatinet får inte koka för då skär det sig. Häll upp i värmetåliga glas el dyl. Ställ in i kylskåpet för att stelna. Går utmärkt att förbereda dagen innan.

 

Till detta gjorde jag karamelliserade jordgubbar och för att göra det behöver du: färska eller frysta (tinade) jordgubbar ca 200 g och 1 1/2 dl strösocker.

 

Gör så här:
Skölj och snoppa jordgubbarna eller tina dem om de är frysta. Häll socker i en varm stekpanna, rör om tills det smält och häll i de skurna jordgubbarna. Låt steka tills jordgubbarna är mjuka och häll sedan på pannacottan som stelnat i glasen. Jordgubbarna kan serveras både varma och kalla.

 

 

Så nu när jag har skrivit upp receptet på den här pannacottan till er så finns det väl ingen anledning att köpa den färdig påsen i butiken, eller hur? :) Från grunden är det bästa, plus att man vet vad det är man stoppar i sig :)

 

Idag får det bli mycket soffhäng tror ja.. men lite förberedelser ska nog också hinnas med såsom att åka och handla mat till veckan som kommer (suck!) och att göra lite müsli till Peter som han kan ha till frukosten i veckan.

 

Film skulle jag tro att det blir ikväll också! Härliga söndag :)

 

Ha en bra söndag och så hoppas jag ni får en bra början på nya veckan!

 

Kram Rebecka