Tacolåda

Bland det tråkigaste jag vet är att komma hem utan att ha bestämt sig innan vad man ska äta till kvällen, så går man där och tittar i kyl och frys, fram och tillbaka.. googlar för att försöka hitta något gott.. En sån kväll blev det idag. Men tillslut hittade jag detta recept på tacolåda och gjorde en chansning. Mm det blev gott det med :)

Vågar ni prova? :) Isåfall har ni receptet här:

  • 400-500g blandfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 ask philadelphiapost (200g)
  • 2,5 dl creme fraich
  • 1 lök
  • tomater
  • riven ost
  • paprikakrydda
  • chilipepparkrydda

Gör så här:

Hacka löken och bryn den tillsammans med blandfärsen, tillsätt tacokryddan och lite vatten. Blanda under tiden creme fraichen med kryddorna, jag tog inte så mycket krydda, bara så den får lite smak. Blanda sedan smaksatta creme fraichen med philidelphiaosten och bre ut det i en form (jag tog pajform, men vanlig ugnsform går naturligtvis också bra). Häll över köttfärsröran och lägg på tomaterna (halva sidan som ni ser på bilden nedan är min, sambon är inte så förtjust i tomater). Avsluta med mycket riven ost. Grädda i 20 min, 200 grader.

 

Servera tacolådan med en fräsch sallad, vill man lyxa till det lite servera också med nachochips.

 

Lite bilder kommer här:

 

     

Smaklig spis! :)

 

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.