Kyckling med bacon i ugn

Startade igång dagen 06.30 i morse med en rask promenad till jobbet med min kollega/kusin (våra cyklar fick också följa med på den turen). Svettigt och rätt segt, men verkligen skönt efteråt! På lunchen hade jag bokat in mig på en 25 minuters klassisk massage, aj aj aj.. man ska inte vänta för länge mellan gångerna, det märkte jag.. nu blir det att boka in mig om ca 3 veckor igen så man får bort alla knutar! Sedan avslutade jag dagen med en cykeltur hem från jobbet, skönt och friskt ute :) Får se om jag kan försöka få detta till en vana (igen). Jag ska göra mitt bästa!

Igår till kvällsmat blev det en NY favoriträtt som jag för andra gången lagade! Mums.. den måste ni testa! Tackar Coquina för receptet :)

Jag gjorde dubbelsats när jag ändå höll på, så halvera receptet om ni inte vill göra som jag.

Ingredienser:

  • 1000 g Kycklingfilé
  • 2-3 pkt bacon
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk santa maria tacosås (jag tog hälften hot och hälften medium)
  • riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfilén och klipp baconet i små bitar. Bryn kycklingen klar i en stekpanna med smör. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Bryn baconbitarna tills dess att det är knaperstekt. Häll bitarna över kycklingen. Blanda grädden med tacosåsen och häll sedan över det. Strö riven ost över blandningen och sätt in formen i ugnen i ca 20 min. Servera med någon form av sallad (lchf), eller så äter ni det som ni tycker passar bäst :)

 

 
 

 

Enkelt, gott och mättande!

 

Kanske smyger jag in med ett till recept på maten som jag gjorde idag.. tänkte att jag skulle komma ifatt med inläggen, ligger ju one day behind :)

 

Ha en bra kväll!