Köttfärslimpa med tomatgräddsås

Okej, ett snabbt inlägg får det bli! :)

Denna rätt åt jag idag och fast den inte ser mycket ut för världen på bilderna så är den super god. Även ni som inte gillar krossade tomater och tänker att det smakar för mycket tomat, kan gott testa detta ändå.. det smakar faktiskt inte så mycket så att man tänker på det (min sambo kan nog intyga att den går att äta ändå, hihi).

Öka mängden blandfärs om ni vill ha mer än 3 port.

Ingredienser:

  • 500 g blandfärs
  • 1 lök
  • 4 dl vispgrädde
  • kalvfond
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 ägg
  • soja
  • salt och peppar
  • smör 25 g (smält)
Gör så här:
Finhacka löken, blanda ihop färs, ägg, kryddor, 1 dl av grädden, en skvätt kalvfond och lök i en bunke. Forma färsen till en limpa och lägg i en smord ugnsform, häll över smält smör. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45-60 min. Blanda resten av grädden med krossade tomater, lite soja och kalvfond (ca 1 msk) smaka av när den kokat ihop sig lite. Servera t ex med smörkokta morötter som jag gjorde.

 

 
Innan                                     Efter

 

Inspirationen till denna rätt hittade jag här

 

Nu är det dags att förbereda lite inför morgondagen..

Vi ses och hörs i morgon!

Sov gott

Kram Rebecka