Falukorv i ugn

Hmm.. det gick sådär med att försöka börja få gåendet till jobbet som en rutin, haha, var alldeles för trött i morse så bilen fick det bli i alla fall. Men jag känner mig supertaggad för en löprunda i morgon efter jobbet, det var någon månad sen sist jag sprang (oops), fick suget tillbaka nu när min sambo gjort sin första löprunda för i år! Så nu hoppas jag på att det håller i sig ändå till slutet av jobbdagen också :)

Det har visst blivit till en vana att lägga in dagens mat med recept här, så bäst jag fortsätter med det idag också.

Ingredienser:

  • 600 g falukorv ( 68% kötthalt)
  • 1 lök
  • senap
  • 2,5 dl creme fraich
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk sambal oelek
  • vitlökspulver
  • smör
Gör så här:
Skiva falukorven och fördela i en ugnsform, skiva löken och lägg ovanpå. Ringla senapen över korven. Blanda creme fraich, grädde, sambal oelek, tomatpuré och vitlökspulver i en bunke. Häll såsen över korven. Lägg på några klickar med smör ovanpå och grädda sedan falukorven i ugnen i 25 min, 200 grader. Servera t ex med Broccoli.

 

 

 

Hur lätt som helst och smakade dessutom väldigt gott! Fantastiskt :)