Bamsebiff

Igår skrev jag om att jag ätit Bamsebiff, som är en av mina favorit rätter just för att den är så lättlagad och god!  precis det vill jag försöka dela med mig till er, lättlagat och gott! Bra va? Recept kommer här..

Ingredienser:

  • 500 g blandfärs
  • 4 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 msk soja
  • (1/2 msk kalvfond om man önskar)
Gör så här:
Blanda färsen med salt, peppar och 1 dl av grädden. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek ca 4 min. Dela färsen i 4 delar och vänd dem, stek 4 min till. Häll i resten av grädden och sojan (kalvfonden) runt biffarna. Låt puttra i 5-10 min. Servera med valfritt tillbehör. Vi åt bamsebiffen med smörkokta haricovert. Går lika bra att använda potatis till om man så önskar.

 

Inspirationen kommer från Arla.se men jag har gjort lite små justeringar.

 

Bilder på förloppet se här:
   

 

Ursäkta om bilderna inte är dom finaste, men det var lite svårt att få ett bra kort när jag var mitt uppe i matlagningen :) Men ni ser i alla fall hur man gör och det är ju det viktigaste!

 

Nu ska jag ta en kopp the och sen ska jag inte röra mig ur fläcken, förutom till sängen sen då förstås :)

 

Fortsatt trevlig måndag!

 

Kram Rebecka

 

2 kommentarer

  1. Nu lagar även jag Bamse biff!!!! Jag är ju grym ihop med gjutjärnet,om jag själv får bestämma.

Kommentarer är stängda.