Hemgjord müsli

Idag har varit en aktiv dag från början till slut. Kickade igång dagen med en frukost som bestod av smoothie, en kopp the och ett kokt ägg, sedan började jag direkt med att göra müsli till min sambo och direkt efter gjorde jag dessa knäckebröd. Sen var det dags för städning.. (bortplock av julen). Det tog en himla tid måste jag säga, men nu är det gjort och jag kan fokusera på att bara slappa i soffan istället :)

Recept på müslin för er som önskar..

Ingredienser:

 • 4 dl rågflingor
 • 4 dl havregryn
 • 1 dl solrosfrön
 • 1 dl linfrön
 • 1 dl pumpafrön
 • 1 msk kardemumma
 • 1 1/2 msk kanel
 • 4 msk rapsolja
 • 3 msk honung
 • 1 dl vatten
 • (nötblandning, ej rostade i ugnen – kokoschips, hasselnötter, valnötter, sötmandel,pistagenötter och lite lite russin)
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, förutom honung, rapsolja, vatten och nötblandningen. Ringla över rapsoljan, honungen, droppa över vattnet och arbeta samman müslin. Ta fram en stor plåt som har lite djup, lägg på bakplåtspapper och fördela müslin på hela plåten. Rosta i ugnen på 175 ° i ca 25 min, rör om ofta och hacka sönder klumpar. Om müslin fortfarande är seg och fuktig, rosta lite till. Förvara i glasburk med tättslutande lock.
Jag gjorde en liten sats med nötblandning bredvid (se bild nedan) som jag sedan hällde över müslin när den var klar i ugnen. Man kan variera detta precis hur man vill och med vilka nötter man vill, ta det som finns hemma helt enkelt!

 

Lite bilder:

 

   

 

Till middag idag blev det en stående favorit hos mig nämligen Bamsebiff. Snabb, enkel och smidig rätt. Recept kommer inom kort. Så håll uuut! :)

 

Nu tar jag kväll..

 

Kram Rebecka

 

 

En kommentar

Kommentarer är stängda.