Hemgjorda köttbullar med gräddsås

Hemgjorda köttbullar med gräddsås och smörkokta morötter (istället för potatis). Såå himla gott! och idag blev mina köttbullar sådär helt perfekta också!! Det är lycka det! :)

Annars har dagen rullat på, jag har många små idéer nu som jag ska göra klart har jag tänkt.. måste bara försöka fokusera på en sak i taget nu, annars blir det inget gjort. Jag har en symaskin som står uppställd på bordet nu så det första jag ska göra med den är att sy ett draperi av tyget jag köpte för ett tag sedan. Fast jag tror jag tar det i helgen istället.. har ingen ork idag att sätta mig tyvärr.. ikväll får det bli film och mys i soffan istället! Låter inte det bättre? :)

Recept i vanlig ordning kommer här:

Det här behöver du:

  • 1 kg blandfärs
  • 1 stor lök
  • 4-5 dl vispgrädde
  • kalvfond
  • 2 ägg
  • salt, peppar och lökpulver
  • soja
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Finhacka löken och blanda med färsen i en bunke. Tillsätt kryddorna (efter eget smak och tycke). Vill man som jag då tillsätter man också en skvätt med kalvfond i smeten (1 1/2 msk ca). Häll i 2 dl grädde och äggen och blanda väl. Rulla köttbullarna till lagom storlek och lägg dom på en blöt skärbräda.

 

Smält en klick smör på en plåt i ugnen, ta ut och lägg i de färdigrullade köttbullarna.

 

In med härligheterna i ugnen i 20 min.

 

Vill man ha mer färg och mer ”stekta” köttbullarna så steker du dom i en panna en liten stund efteråt.

 

 

Jag älskar det här sättet! Blir mer runda och fina bullar än om man steker dom först och sen gör dom klara i ugnen! Testa du med om du vanligtvis gör på det andra sättet, jag lovar du kommer inte ångra dig!
Till detta serverade jag smörkokta morötter och gräddsås! MUMS!

 

 

Gräddsåsen gör jag bara utav vispgrädde, lite soja och kalvfond i stekpannan efter att jag stekt köttbullarna! Lätt som en plätt.

 

Ikväll kan det nog bli lite glass med hemgjord chokladsås, enligt min sambos önskemål, thihi :)

 

Trevlig kväll!

 

Kram Rebecka