Maränger

Vill dela med mig till er det perfekta receptet på maränger som jag hittade på den här bloggen igår.

Jag hade överblivna äggvitor ifrån gårdagen som jag tänkte passa på att göra något med och då var ju maränger en bra idé tyckte jag.

Så här kommer receptet på hur jag gjorde dessa:

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 2,25 dl florsocker
  • några saltkorn (som skulle vara bra för något, kom inte ihåg vad)
Gör så här:
Låt äggvitorna vara framme i rumstemperatur i en bunke någon timme innan marängerna ska göras. Tillsätt 1 dl av florsockret med äggvitorna och börja vispa. När skummet börjar bilda sig rör man försiktigt ner resten av florsockret och några saltkorn. Vispa sedan tills dess att du kan vända bunken upp och ner utan att smeten faller. Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa maränger på en plåt med baklåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 1 1/2  timme i 90 grader. Stäng av ugnen och låt marängerna vara kvar i en timme till. Perfekt spröda blev dessa! :)

 

Lite små tips som jag fick var följande:

 

Se till att kärlen och vispen är torra och framförallt rena.
Se till att det inte finns ens en liten droppe av äggulan bland vitorna, då bildas det inte ett hårt skum.
Vispa först försiktigt så att vitan (proteinerna) inte slits sönder och öka sedan hastigheten.
På bilden ovan ser ni hur jag spritsat ut dom på plåten, innan de åker in i ugnen och här nedan har ni några fler bilder:

 

Sådär nu är det bara för er att sätta igång!
Lycka till :)