Hemgjorda hamburgare (lchf)

Hej igen!

Ikväll gjorde jag mig ett par hemgjorda hamburgare, skulle egentligen gjort de igår var det tänkt, men så åkte vi till Norrköping en sväng och på vägen hem köpte vi med oss en pizza istället.. så idag tänkte jag bjuda på mitt recept.

Recept

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 0,75 dl Vispgrädde
  • Grillkrydda
  • Lökpulver
  • Salt
Gör så här:

Blanda färs med kryddorna, tillsätt ägg och grädde och blanda ihop så att allt blivit blandat ordentligt. Forma smeten till runda bollar i lagom storlek och tryck sedan ut dom till tunna hamburgare. krydda ev lite till med grillkrydda på toppen på hamburgaren. Stek på medeltemperatur i ca 4 min per sida. (jag brukar dela på en för att verkligen försäkra mig om att den är klar).

Servera med salladsblad istället för bröd (om man vill undvika lite kolhydrater som vi försöker göra). Jag hade lite lök, gurka, ketchup (mindre socker mindre salt), senap och lite hamburgedressing som tillbehör.
Skulle suttit fint med ett par skivor bacon på toppen, men orkade tyvärr inte det idag. Nästa gång :)

 

 

 

Smaklig måltid!