Ja den är verkligen så lätt att göra och fantastisk god! Och sen rekommenderar jag er att köpa färsk lax istället för fryst i portionsbitar, smakar så mycket bättre tycker jag! Man får passa på att köpa när det är billigt kilopris på laxen och sen frysa in i portionsbitar.
Lax i krämig vitlöksås med tomatsallad blev gårdagens mat och receptet har jag också tagit ifrån Matplatsen :)
Det här behöver du:
- 4 portions bitar lax eller en bit färsk lax
- 3 dl vispgrädde
- 1 burk cantadou vitlök och örter
- salt och citronpeppar
- räkor
Gör såhär:
Lägg laxen i en ugnsform (om du har färsk lax lägg den med skinnsidan neråt).
Blanda färskost och grädde till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. Ta ut formen ur ugnen och strö över räkorna.
Servera med valfritt tillbehör, sallad, ris eller kanske pressad potatis. Ett tips om man vill ha lite mer smak av vitlök i såsen, tillsätt gärna en pressad vitlöksklyfta så kommer det garanterat att göra susen :)
Ha nu en trevlig helg alla!
Kram Rebecka
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.