Till julen (förra året) fick jag i uppdrag att fixa efterrätten, och vanligtvis gör man ju ris a´la malta, men eftersom inte alla äter utav den tänkte jag testa på att göra en saffranspannacotta istället.
Eftersom jag vet om att pannacotta är ganska mäktigt, så gjorde jag den i en stor skål istället, så att var och en kunde bestämma portionsstorlek själv. Mycket bättre så :)
Hur vackert blev inte den saffransgula färgen mot min älskade vita skål??! Superb!
Receptet nedan dubblerade jag så att det skulle täcka skålens botten.
Ingredienser
- 1 vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 2 kuvert saffran
- 1/2 dl strösocker
- 2 gelatinblad
- 1 dl pepparkakor krossade
Gör så här:
Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden.
Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar eller som jag i en stor skål (som tål värmen). Låt stelna i kyl ett par timmar eller gör den dagen innan och förvara den i kyl över natt.
Dekorera med pepparkakssmulor vid servering och njut av denna krämiga underbart goda Saffranspannacotta.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.