Snickerskakor/Snickersrutor

Har du en burk jordnötssmör hemma som du köpt men som du egentligen inte vet vad du ska använda till? Bra för det vet jag. Gör de här farligt goda, underbara snickerskakorna/snickersrutorna då. De har en försvinnande åtgång här hemma, ett perfekt litet snacks som nallas av varje kväll från kylen.

INGREDIENSER

  • 350 g jordnötssmör med bitar (crunchy)
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 10 dl rice krispies
  • 2 dl kokos
  • Garnering: 200 g valfri choklad

GÖR SÅ HÄR

  1. Klä en form som är ca 20×30 cm med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop jordnötssmör, strösocker, sirap och vaniljsocker i en kastrull, det ska få plats med kokos och rice krispies också så ta en större kastrull.
  3. Låt sjuda i ett par minuter under omrörning.
  4. Rör ner rice krispies och kokos i kastrullen och arbeta ihop en klibbig massa med sked.
  5. Tryck ut smeten i formen och ställ sedan in i kylskåpet i 30 minuter.
  6. Medan kakan står i kylskåpet smälter du chokladen över ett vattenbad på låg värme.
  7. Ta fram kakan ur kylen och bred sedan chokladen över kakan och in i kylskåpet ytterligare en timme, innan du skär dem i små rutor.
  8. Rutorna förvaras i en burk med lock – bakplåtspapper mellan lagren i kylskåp eller så fryser du dem.


Sinnesjukt gott, jag kan knappt låta bli dem.