Vår yngsta dotter beställde chokladmuffins till sitt barnkalas och jag är inte sen att leta upp det bästa receptet som jag tror blir det allra godaste muffinsen av. Och det vågar jag nästan påstå att de här var! Grymt goda, saftiga och chokladiga utan att ha choklad i, de är bara gjorda med kakao. Så så gott! Jag gjorde dem i mumsbitar, det vill säga i små bakformar istället för stora. Gör vilket som du känner passar bäst för det tillfället – stora eller små. Det är bara gräddningstiden som du får ändra beroende på storlek.
INGREDIENSER
- 1 dl kakao
- 2 dl socker
- 2 dl mjölk
- 150 g rumsvarmt smör
- 2 rumsvarma ägg
- 3 dl mjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR
- Börja med att sätta på ugnen på 175 grader.
- Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl). Vispa runt under tiden.
- Låt det svalna medans du vispar det rumsvarma smöret och resten av sockret poröst i en bunke.
- Vispa ner ett ägg i taget.
- Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och sikta ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Blanda runt med slickepott tills det precis går ihop.
- Häll eller klicka i smeten i 12 stycken muffinsformar eller 24 små muffinsformar till max 3/4 av formen.
- Grädda i cirka 18 minuter för stora muffins och cirka 8-10 minuter för små muffins. Känn med en sticka, de ska inte fastna något på den. Rekommenderar att testa med stickan redan efter 15 minuter för stora muffins och efter 8 minuter på de små muffinsen.
- Om du ska frysa in muffinsen, låt dem svalna helt innan du lägger dem i plastpåse.
Alltså så gott! Jag ska baka några omgångar små muffins snart igen och ha i frysen tror jag. Perfekt att ta fram när suget sätter in.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.