Vegetariskt paj med broccoli och ädelost

Paj är en enkel rätt att bjuda många på och perfekt att förbereda pajdegen innan. Den här gången provade jag en vegetarisk paj då en av gästerna föredrar att äta det, självklart behöver du inte vara vegetarian för att äta den här utsökta pajen, utan det går givetvis lika bra att äta bara för att det är sjukt gott!

INGREDIENSER

Pajdeg:

  • 150 gram smör
  • 3 1/2 dl dl vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • 1/2 tsk salt

Fyllning: 

  • 500 gram fina broccolibuketter
  • 10 körsbärstomater
  • 140 gram ädelost
  • 4 ägg
  • 4 dl grädde
  • 2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Gör pajdegen antingen för hand eller i en matberedare. Jag kör ner allt i matberedaren och kör några varv tills det blandats ihop.
  3. Tryck sedan ut i en form, picka med gaffel och låt vara i kylskåp 30 minuter.
  4. Förgrädda i ugn i 10 minuter.
  5. Fyll sedan med broccolibuketterna (använder du fryst broccoli, koka dem i någon minut för att mjukna till något) och delade tomater, tärna ner ädelosten och vispa ihop grädde och ägg. Salta och peppra lite.
  6. Riv över ost och grädda i cirka 20- 30 minuter tills den stelnat till och fått fin färg.
  7. Servera med en god sallad.