Tre enkla påskpyssel med äggkartong

Att påskpyssla med återbruksmaterial så som äggkartong är riktigt kul och vilka fantastiskt bra idéer det finns att inspireras av, herregud. Toalettrullar och äggkartong är något som inte slängs här hemma… kanske till min mans förtret, haha men man vet aldrig när det kan tänkas behövas i pysselvärlden förstår du. Nu bjuder jag dig på några pysselvarianter gjorda av just äggkartong. Så kul!

DU BEHÖVER

  • Äggkartong
  • Sax
  • Lim
  • Färg – hobbyfärg eller vattenfärg
  • Fjädrar
  • Ögon
  • Papper
  • Eventuellt piprensare

Under varje bild beskriver jag kort hur du gör.

1. ge bort små äggkorgar

Klipp ut bottnar (se här vad som menas med botten och topp på äggkartong) och måla dem i valfria färger. Gör nu ett handtag till korgen genom att använda natursnöre som flätas, eller varför inte använda piprensare som handtag. Du bestämmer. Limma sedan fast eller fäst på något sätt inuti korgen. Fyll korgarna med godisägg och kanske ge bort till någon du tycker om. Perfekt pyssel som är enkelt för barn som vuxna att fixa till påsk.

2. Gör egna äggkoppar till påsk

Klipp ut botten och toppen av en äggkartong och måla i valfri färg. Måla ut ögonen med tusch eller limma/fäst dit ögon. Klipp ut en näbb och en kam/eller sätt fast en fjäder och limma fast. Vill du göra en dubbel äggkopp? Klipp istället ut två bottnar och en topp och gör på samma sätt som för en singel-äggkopp.

3. Knasiga tuppar som påskpynt?

Klipp ut massor av toppar och måla med valfri färg. Använd färgat papper att göra näbb, slör, kam och vingar. Sätt fast roliga hobbyögon, piprensare som ben och fjädrar bak. Perfekt att dekorera hemmet med.


Vad tror du, kommer du göra dessa söta små påskpyssel? Jag kommer garanterat göra fler saker med hjälp av äggkartong.

Ha en superfin dag.