Av alla småkakor är den här en av mina storfavoriter. Den fullkomligt smälter i munnen och är så sjukt god. Dessutom går den snabbt att göra. En riktig klassisker som förtjänar sin rätt på fikabordet, helt klart.
@Fridasbakblogg har underbara recept som är väl genomprövade, vilket gör att jag oftar går dit och kollar på hennes underbara bakverk och inspireras av. Så även med denna mördegskaka.
INGREDIENSER
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1.5 dl hallonsylt
GÖR SÅ HÄR
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader och placera ut 20 stabila mindre muffinsformar på en plåt. Ställ åt sidan.
- Knåda ihop alla ingredienser till en smidig deg och knåda bara tills degen precis går ihop. Har du matberedare? Använd den med kniv istället om du vill undvika kladd.
- Rulla till 20 jämnstora bollar och lägg dem i formarna.
- Tryck ner tummen, eller använd skaftet på kaveln i varje degboll, så att det bildas en grop i mitten. Fyll sedan groparna med hallonsylt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10-20 minuter, till de fått en gyllene färg. Beror helt på din ugn hur länge du behöver ha dem inne. Mina blev klara efter närmare 20 minuter då de blev lite stora.
- Tag ut och låt svalna helt på plåten de står på i ungefär 1-2 timmar.
- Lägg sedan över dem i en kakburk och förvara i rumstemperatur eller frys in dem.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.