Hemgjorda potatisbullar med knaperstekt bacon

Enkelt, gott och lättlagat. Det summerar jag denna maträtt med. En klassiker som infann sig på skolans meny rätt ofta på min tid. Jag och min man gav tummen upp medans barnen mest gillade baconet. Ja, ibland blir det så, alla gillar olika.

Har du inte provat tidigare att göra potatisbullar är det dags att göra det nu, varför inte till en av helgens luncher? Jag tycker alltid att det känns bra i magen att veta att du faktiskt har gjort det helt från grunden, inga konstigheter i. Kom ihåg att inte jämföra de här med potatisbullar du köper i butik bara, för de går inte att jämföra. Inte alls samma smak faktiskt, men detta faller mig mer i smaken än köpta.

INGREDIENSER

 • 1 kg potatis
 • 0.5 dl vetemjöl
 • 2 st ägg
 • 0.5 tsk salt
 • 2 krm svartpeppar
 • + smör att steka i
  Tillbehör
 • Knaperstekt bacon

GÖR SÅ HÄR

 1. Skala potatisen och skär den sedan i mindre bitar.
 2. Koka tills den är riktigt mjuk.
 3. Sila av vattnet och lägg potatisarna i kastrullen igen, låt ånga av sig ett par minuter.
 4. Pudra över mjöl, tillsätt ägg, salt och svartpeppar och mosa ihop med en stomp eller elvisp.
 5. Forma lagom stora plättar med händerna och lägg på en lätt mjölad skärbräda. Tips! skeda upp lagom mängd ”smet”och lägg på skärbrädan så det inte blir för varmt och sedan när de svalnat till något, formar du dem till runda potatisbullar.
 6. Stek på medelvärme i rikligt med smör.
 7. Servera gärna med knaperstekt bacon eller fläsk och lingon!

Hoppas det ska smaka!