Hemgjord regnbågsglass/unicornglass

Har du barn som gillar allt med regnbågsfärger och/eller unicorns? Eller kanske du själv älskar det? Då vill jag tipsa dig om att prova den här enkla och goda glassen. Så krämig och god smak av vanilj. Bara färgerna gör att du vill smaka! Och så krävs det bara fyra ingredienser för att få till den här glassen och inget mer än en elvisp – visst är det bra?

INGREDIENSER

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljarom eller vaniljpulver
  • Karamellfärger

GÖR SÅ HÄR

  1. Vispa grädden till strax över lättvispad.
  2. Vänd ner den kondenserade mjölken och tillsätt en tesked vanilj.
  3. Dela upp glassmeten i fem olika skålar och droppa i karamellfärg till önskad färg, håll dig till ganska milda färger så blir det pastelligt och fint. För att få lila färg, som känns passande, blandar du blått och rött lite i taget för att få rätt nyans.
  4. Lägg färgerna omlott i lager i en form och dra sedan försiktigt men en kniv eller grillpinne för att blanda färgerna lätt och få fram ett fint mönster.
  5. Strö gärna över färgglatt strössel och sedan är det bara att låta den vara i frysen i minst åtta timmar.