Smulpaj utan mjöl och socker 

Blåbär och hallon i kombination är något av det godaste jag vet i fikaväg och speciellt om man har myycket vaniljvisp/sås till.

Igår slog bakbegäret till och sent på kvällen fick jag alltså för mig att baka något som jag kunde ta med mig till jobbet och bjuda på när vi ändå hade möte. Den här är super om man vill minska på det vanliga mjölet eller om man inte tål gluten osv.

Jag gjorde även en superenkel vaniljsås/visp som smakade underbart! Tillsammans blev det en klockren kombination!

Smulpaj med blåbär och hallon – utan vetemjöl och vanligt socker

  • 3-4 dl frysta blåbär
  • 1 dl frysta hallon
  • 150 gram mjukt smör (kör i micron en stund så blir det mjukt snabbt)
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1-1 1/2 dl riven kokos
  • 3 msk kokossocker
  • 1-2 msk agavesirap
  • 1 nypa salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser förutom blåbären och hallonen till en massa. Häll ut blåbär och hallonen i en pajform, ringla lite agavesirap till över och klicka sedan ut smulpajsmassan över bären och ställ in i ugnen tills den fått fint med färg, ca 15-25 min. Svårt att säga exakt.

Servera sedan med den underbart goda kallrörda vaniljvispen som du hittar recept på här också.

Smulpaj utan mjöl och socker

Smulpaj utan mjöl och socker 1

Smulpaj utan mjöl och socker 2

Smulpaj utan mjöl och socker 3

En kommentar

Kommentarer är stängda.