Alltså alltså.. Denna kaka blev så grymt god och saftig, smälte nästan i munnen! Gott betyg är det också när även mannen i huset tog en till bit av kakan :)
Så har ni inte bakat klart till adventsfikorna framöver så gör denna. Kan varmt rekommendera den.
Saffranssockerkaka med kokos
- 3 dl strösocker
- 2 ägg
- 1/2 g saffran (ett paket)
- 175 gram smält smör
- 1 1/2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform (ca 1 1/2 l) med smör och riven kokos. Smält smöret och tillsätt saffranet och mjölken i kastrullen. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl i en annan bunke och rör sedan i vetemjölsblandningen i äggsmeten tillsammans med smörblandningen till en slät smet med slickepott. Häll smeten i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.
Mumma!!
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.